Verslag Horse Escape Rit Laar 2020

Op zondag 4 oktober puzzelden 61 ruiters, menners en grooms op de opdrachten van de Horse Escape Rit Laar. Dat deden ze in teams. De teams reden een rit, deels door de Weerterbossen, waarbij op verschillende locaties opdrachten stonden opgesteld. Met kannen water moest een wipwap worden gekanteld, stokpaardjes moesten naar hun juiste stal worden gebracht, er moest met een mondkapje voor de ogen een traject worden gestapt en, als laatste, moesten de poorten van een doolhof worden gesloten. Door het juist oplossen van deze puzzels verzamelden de teams een 4-cijferige code waarmee ze op het eindpunt het slot konden openen. 

Vorig jaar viel de Horse Escape Rit letterlijk een beetje in het water door zware regenbuien en kou. Gelukkig viel er dit jaar nauwelijks een druppel. Veel fijner voor deelnemers en vrijwilligers natuurlijk die nu langer op de pauzeplekken bleven. Uiteraard wel op 1,5 meter afstand en in de buitenlucht. Vanwege de corona-maatregelen was de kantine gesloten, stonden veel puzzels dubbel opgesteld en vond er ook geen prijsuitreiking plaats. De teams konden op eigen tijd de rit en puzzels rijden en na afloop naar huis. 

Al bij al een geslaagde dag met enthousiaste feedback van de deelnemers. Mede dankzij het financiële steuntje in de rug van KNHS Mendistrict Zuid, afdeling recreatie, hebben we de Horse Escape Rit Laar van de grond gekregen, veel dank daarvoor. De organiserende verenigingen PSV Laar en Het Vurige Span kijken uit naar de volgende editie