Data indoorkampioenschap en Strijd Der Districten

Na een jaar onderbreking mogen we dit jaar weer een Indoorkampioenschap organiseren. Ook de Strijd Der Districten gaat begint volgend jaar weer door!

De data van de selectie wedstrijden:

27 en 28 november Geldrop.

12 december Boxtel, hier vindt tevens het indoor kampioenschap 2021 plaats.

9 januari Panningen

De Strijd Der Districten vindt  plaats op 30 januari 2022. De beste 2 resultaten gelden tellen mee voor de selectie van de Strijd Der Districten

Algemene Ledenvergadering 15-11-2021

24 september 2021,

Beste leden van Mendistrict Zuid

Graag wil ik u uitnodigen voor onze Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op  15 November 2021 bij  Equestrian Centre de Peelbergen BV, Traversweg 5 in Kronenberg.

De agenda is zal via uw eigen vereniging verspreid worden en zal vanaf 25 oktober beschikbaar zijn op onze website https://mendistrictzuid.nl/.

Op dit moment willen wij u wijzen op enkele vacatures die in onze najaarsvergadering binnen het bestuur beschikbaar komen.

Portefeuillehouder recreatie, wordt op dit moment ingevuld door Henk Meijs (is aftredend en niet herkiesbaar)

Portefeuillehouder jeugd, wordt vervuld door Frank Vissers, samen met Mariëlle Lauwers. Frank Vissers is aftredend en niet herkiesbaar, Mariëlle zal de functie volledig voor haar rekening nemen.

Portefeuillehouder dressuur-vaardigheid en wedstrijdsport. Wordt op dit moment ingevuld door Michiel Klep. (aftredend en herkiesbaar).

Ook is een vacature ontstaan in onze afvaardiging in het Menforum.

Hein Verhofstad is aftredend en niet herkiesbaar.

Voor de vacatures portefeuillehouder recreatie en menforum lid kunnen kandidaten zich aanmelden bij het bestuur, schriftelijk of per email aan bestuur@mendistrictzuid.nl .

Aanmelding dient uiterlijk op 11 oktober binnengekomen te zijn bij het bestuur.

Vooruitlopend op het jaar 2022, ook dan zullen er twee vacatures ontstaan.

– Secretariaat, thans ingevuld door Dorethea van der Hulst (voorjaar aftredend en niet herkiesbaar)

– Voorzitter, thans ingevuld door Wilfried Lempens (najaar aftredend en niet herkiesbaar)

Met vriendelijke groet,

Voorzitter Mendistrict Zuid

Wilfried Lempens

KNHS kampioenschap SWM

Onder prachtige omstandigheden werd het KNHS kampioenschap afgelopen weekend in Blaricum verreden. Wij feliciteren als onze leden die daar een mooie wedstrijd hebben gereden en in het bijzonder:
 
Klasse L Enkelspan paard een 1e plaats voor Shirley Geraets – Moors
Klasse M Enkelspan paard een 1e plaats voor Arie Dibbits
Klasse L Tweespan paard een 2e plaats voor Michiel Klep
Klasse L Vierspan paard een 2e plaats voor Jonas Corten
Klasse L Enkelspan pony een 3e plaats voor Demi van Bree
Klasse M Tweespan pony een 3e plaats voor Giel vd Linden
Klasse L/M Vierspan pony een 1e plaats voor Chantal Brugmans

EK Jeugdmennen 2021

Nederlandse jeugd succesvol op EK jeugdmennen!

Inmiddels zijn alle jeugdmenners weer terug op Nederlandse bodem na een leuk en succesvol jeugd EK. Nederland die hier voor het eerst aan meedeed heeft een goede eerste indruk achter gelaten met maar liefst 10 podiumplekken, 2 Europees kampioenen en Nederlands team zilver!

Vanuit ons mendistrict waren we goed vertegenwoordigd. Veel indruk maakte Dirk Bastiaansen die met zijn pas 6-jarige pony Macho de marathon won en de 3e plek overall in de rubriek Young Drivers behaalde. Diezelfde plek was er voor Sam Couwenberg die na een verpletterende vaardigheid (eerste plaats) zich de 3e beste van Europa mag noemen.

Grootste opvaller was toch wel Jur Baijens die als individuele menner meeging in de categorie Junioren en daar op zeer bijzonder professionele wijze het Europees Kampioenschap op zijn naam wist te zetten.

Ook Jacco de Koning en Joris Lauwers wisten in de rubriek Children zich goed staande te houden en mooie prestaties neer te zetten die hebben bijgedragen aan het team zilver.

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie mooie prestaties

Geselecteerden Hippiade bekend

Ondanks de steeds wisselende mogelijkheden voor het rijden van selectiewedstrijden vanwege de maatregelen rondom Covid-19 hebben organisaties en menners het toch voor elkaar gekregen zich van hun beste kant te laten zien.

Hierdoor hebben we een mooie selectie kunnen maken van menners die vanuit ons district mogen gaan strijden om de titel tijdens de Hippiade.

Selectie Hippiade 2021

Beste menner,

 

De KNHS heeft de afvaardiging van de menners naar de hippiade mennen voor 2021 in handen gelegd van de 4 mendistricten. Zij mogen ieder op eigen wijze personen selecteren en afvaardigen naar de hippiade. De hippiade staat gepland op het KNHS centrum in Ermelo in kalenderweek 33, waarbij het mennen op dinsdag 17 augustus verreden wordt.

 

Binnen district zuid zijn er 4 verenigingen die een meetmoment dressuur en vaardigheid willen organiseren, te weten:

               13 juni   Tilburg

               19 juni   Sprang-Kapelle

               4 juli      Panningen

               25 juli    Rijsbergen

De persoonlijke resultaten behaald bij deze meetmomenten gaan we gebruiken om te selecteren.

 

Selectievoorwaarden bij de dressuur:

 • Menners delen we in volgens onderstaande rubrieken;
 • De menner die de meeste punten behaald heeft in zijn proef krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 9 punten enz. Meedoen levert je 1 punt op;
 • Er worden per proef punten verdeeld;
 • Om in aanmerking te komen voor selectie moet je minimaal 3 proeven gereden hebben;
  • bijvoorbeeld je start op 2 meetmomenten elk 2 proeven -> 4 proeven totaal
  • bijvoorbeeld je start op 3 meetmomenten elk 1 proef -> 3 proeven totaal
 • Als je meer dan 3 proeven gereden hebt tellen de beste 3 resultaten;
 • De menners met de meeste punten na 3 proeven worden afgevaardigd naar de hippiade, rekening houden met de verdeelsleutel.

Selectie voor de dressuur op basis van de verdeelsleutel hippiade mennen 2021, hierbij worden de volgende rubrieken verreden:

1 PO B

1 PO L

1 PO M

1 PO Z

1 PO ZZ

 

1 PA B

1 PA L

1 PA M

1 PA Z

1 PA ZZ

 

2 PO B/L

2 PO M/Z/ZZ

 

2 PA B t/m ZZ

 

Selectievoorwaarden bij de vaardigheid:

 • Menners delen we in volgens onderstaande rubrieken;
 • De menner met het beste resultaat in zijn rubriek krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 9 punten enz. Meedoen levert je 1 punt op;
 • Om in aanmerking te komen voor selectie moet je minimaal 2 parcours gereden hebben;
 • Als je meer dan 2 parcours gereden hebt tellen de beste 2 resultaten;
 • De menners met de meeste punten na 2 parcours worden afgevaardigd naar de hippiade, rekening houden met de verdeelsleutel.

Selectie voor de vaardigheid op basis van de verdeelsleutel hippiade mennen 2021, hierbij worden de volgende rubrieken verreden:

1 PO L

1 PO M

1 PO Z

1 PO ZZ

1 Pos L t/m ZZ

 

1 PA L

1 PA M

1 PA Z / ZZ

 

2 PO L

2 PO M/Z/ZZ

 

2 PA L t/m ZZ

 

 

Als bestuur vinden we het belangrijk dat de mensport weer vlot getrokken wordt, meedoen is dan ook nu belangrijker dan winnen. We hebben geprobeerd om het selecteren zo eenvoudig mogelijk te houden en niet te proberen om een reglement op te stellen dat moeilijker is dan het reguliere systeem. Bij gelijke standen of onvoorziene omstandigheden beslist het bestuur.

 

Met vriendelijke groet,

 

Michiel Klep

Mendistrict zuid – Dressuur & Vaardigheid

 

 

 

 

Jeugdmendag op 8 mei

Drie keer is scheepsrecht en we hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we op 8 mei 2021 de jeugdmendag wel door kunnen laten gaan!

Rodinde, Stan en Erik staan in de startblokken om jullie op weg te helpen met tips en support!

Ben je een recreatieve menner en ben je benieuwd hoe het er in de wedstrijdsport aan toe gaat? Ben je net begonnen met mennen en zou je wel wat tips kunnen gebruiken of ben je al actief in de wedstrijdsport en zou je jezelf met je span willen verbeteren? Iedereen is welkom en krijgt op zijn of haar niveau les en aandacht!

Twijfel dus niet en geef je op voor deze gezellige dag waarbij je ook de andere jeugdmenners uit ons district ontmoet. Opgeven kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen met daarin je naam, telefoonnummer, mailadres, leeftijd, naam van je pony(s) / paard(en) en het niveau dat je rijdt.

Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd zodat alle jeugdmenners (tot 21 jaar) kans krijgen hieraan mee te doen. Wedstrijdervaring is geen must, plezier hebben in de sport en motivatie om nieuwe dingen te leren wél! Mail je opgave naar: jeugd@mendistrictzuid.nl

Geen indoorkampioenschap 2020

Door de huidige Corona-maatregelen is helaas ook het indoorkampioenschap in Geldrop, welke gepland stond op 25 december, afgelast.

Organisatie en bestuur zijn van mening dat het niet verantwoord is op dit moment om dit evenement veilig door te kunnen laten gaan en hoopt dat er wellicht begin 2021 mogelijkheden zijn om toch iets te organiseren.

 

Voor nu, blijf gezond!