Geselecteerden Hippiade bekend

Ondanks de steeds wisselende mogelijkheden voor het rijden van selectiewedstrijden vanwege de maatregelen rondom Covid-19 hebben organisaties en menners het toch voor elkaar gekregen zich van hun beste kant te laten zien.

Hierdoor hebben we een mooie selectie kunnen maken van menners die vanuit ons district mogen gaan strijden om de titel tijdens de Hippiade.

Selectie Hippiade 2021

Beste menner,

 

De KNHS heeft de afvaardiging van de menners naar de hippiade mennen voor 2021 in handen gelegd van de 4 mendistricten. Zij mogen ieder op eigen wijze personen selecteren en afvaardigen naar de hippiade. De hippiade staat gepland op het KNHS centrum in Ermelo in kalenderweek 33, waarbij het mennen op dinsdag 17 augustus verreden wordt.

 

Binnen district zuid zijn er 4 verenigingen die een meetmoment dressuur en vaardigheid willen organiseren, te weten:

               13 juni   Tilburg

               19 juni   Sprang-Kapelle

               4 juli      Panningen

               25 juli    Rijsbergen

De persoonlijke resultaten behaald bij deze meetmomenten gaan we gebruiken om te selecteren.

 

Selectievoorwaarden bij de dressuur:

 • Menners delen we in volgens onderstaande rubrieken;
 • De menner die de meeste punten behaald heeft in zijn proef krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 9 punten enz. Meedoen levert je 1 punt op;
 • Er worden per proef punten verdeeld;
 • Om in aanmerking te komen voor selectie moet je minimaal 3 proeven gereden hebben;
  • bijvoorbeeld je start op 2 meetmomenten elk 2 proeven -> 4 proeven totaal
  • bijvoorbeeld je start op 3 meetmomenten elk 1 proef -> 3 proeven totaal
 • Als je meer dan 3 proeven gereden hebt tellen de beste 3 resultaten;
 • De menners met de meeste punten na 3 proeven worden afgevaardigd naar de hippiade, rekening houden met de verdeelsleutel.

Selectie voor de dressuur op basis van de verdeelsleutel hippiade mennen 2021, hierbij worden de volgende rubrieken verreden:

1 PO B

1 PO L

1 PO M

1 PO Z

1 PO ZZ

 

1 PA B

1 PA L

1 PA M

1 PA Z

1 PA ZZ

 

2 PO B/L

2 PO M/Z/ZZ

 

2 PA B t/m ZZ

 

Selectievoorwaarden bij de vaardigheid:

 • Menners delen we in volgens onderstaande rubrieken;
 • De menner met het beste resultaat in zijn rubriek krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 9 punten enz. Meedoen levert je 1 punt op;
 • Om in aanmerking te komen voor selectie moet je minimaal 2 parcours gereden hebben;
 • Als je meer dan 2 parcours gereden hebt tellen de beste 2 resultaten;
 • De menners met de meeste punten na 2 parcours worden afgevaardigd naar de hippiade, rekening houden met de verdeelsleutel.

Selectie voor de vaardigheid op basis van de verdeelsleutel hippiade mennen 2021, hierbij worden de volgende rubrieken verreden:

1 PO L

1 PO M

1 PO Z

1 PO ZZ

1 Pos L t/m ZZ

 

1 PA L

1 PA M

1 PA Z / ZZ

 

2 PO L

2 PO M/Z/ZZ

 

2 PA L t/m ZZ

 

 

Als bestuur vinden we het belangrijk dat de mensport weer vlot getrokken wordt, meedoen is dan ook nu belangrijker dan winnen. We hebben geprobeerd om het selecteren zo eenvoudig mogelijk te houden en niet te proberen om een reglement op te stellen dat moeilijker is dan het reguliere systeem. Bij gelijke standen of onvoorziene omstandigheden beslist het bestuur.

 

Met vriendelijke groet,

 

Michiel Klep

Mendistrict zuid – Dressuur & Vaardigheid

 

 

 

 

Jeugdmendag op 8 mei

Drie keer is scheepsrecht en we hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we op 8 mei 2021 de jeugdmendag wel door kunnen laten gaan!

Rodinde, Stan en Erik staan in de startblokken om jullie op weg te helpen met tips en support!

Ben je een recreatieve menner en ben je benieuwd hoe het er in de wedstrijdsport aan toe gaat? Ben je net begonnen met mennen en zou je wel wat tips kunnen gebruiken of ben je al actief in de wedstrijdsport en zou je jezelf met je span willen verbeteren? Iedereen is welkom en krijgt op zijn of haar niveau les en aandacht!

Twijfel dus niet en geef je op voor deze gezellige dag waarbij je ook de andere jeugdmenners uit ons district ontmoet. Opgeven kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen met daarin je naam, telefoonnummer, mailadres, leeftijd, naam van je pony(s) / paard(en) en het niveau dat je rijdt.

Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd zodat alle jeugdmenners (tot 21 jaar) kans krijgen hieraan mee te doen. Wedstrijdervaring is geen must, plezier hebben in de sport en motivatie om nieuwe dingen te leren wél! Mail je opgave naar: jeugd@mendistrictzuid.nl

Geen indoorkampioenschap 2020

Door de huidige Corona-maatregelen is helaas ook het indoorkampioenschap in Geldrop, welke gepland stond op 25 december, afgelast.

Organisatie en bestuur zijn van mening dat het niet verantwoord is op dit moment om dit evenement veilig door te kunnen laten gaan en hoopt dat er wellicht begin 2021 mogelijkheden zijn om toch iets te organiseren.

 

Voor nu, blijf gezond!

Geen Strijd Der Districten

Na overleg met de regiobesturen is unaniem besloten om de Strijd Der Districten begin volgend jaar niet door te laten gaan. 

Helaas waren er voor de meeste districten door de huidige Corona-maatregelen geen mogelijkheden selectiewedstrijden te organiseren en zou de wedstrijd, als hij al door kon gaan, zonder publiek verreden worden.

Juist het publiek maakt de SDD en doorschuiven leek dan iedereen ook de enige juiste beslissing.

Uitnodiging Algemene ledenvergadering 16-11-2020

Geachte leden van Mendistrict Zuid,

Zoals eerder vermeld zal op 16 november 2020 onze ALV plaatsvinden. Door de richtlijnen zoals die momenteel gelden door Corona hebben wij als bestuur ervoor gekozen om deze ALV via Teams te houden.

U vindt de agenda en de bijbehorende stukken op de website onder het menu onder: Digitale ALV 16-11-2020

Mochten er vragen voor de ALV zijn, dan kunt u deze tot 72 uur voor de vergadering sturen naar secretariaat@mendistrictzuid.nl . Deze vragen zullen dan in de vergadering behandeld worden.

Als u deel wilt nemen aan de ALV, dan zijn de volgende zaken belangrijk:

 • Om Teams te kunnen gebruiken heeft u een Microsoft account nodig en dient u uiteraard Teams te installeren op de computer/laptop.
 • Op 15 november, een dag voor de ALV, bestaat de gelegenheid om tussen 20.00u en 20.30u alvast een keer in te loggen via de link op https://mendistrictzuid.nl/?page_id=629 om te kijken of alles functioneert. Mochten er dan problemen zijn, dan kunt u nog contact opnemen met Mariëlle Lauwers op 06-22389720 
 • Op 16 november is het mogelijk vanaf 19.00u in te loggen via de link op de site. Wij starten om 20.00u met de vergadering. Mocht u na 20.00u nog niet ingelogd zijn, dan is het niet meer mogelijk om hiermee geholpen te worden en kunt u dus helaas niet meer deelnemen.
 • De overige “spelregels” voor deelname kunt u op onze site vinden.

Mochten er nog verdere vragen zijn, dan kunt u die natuurlijk altijd stellen.

Tot de ALV!

Met vriendelijke groeten,
Dorothea van der Hulst
Secretaris Mendistrict Zuid

Verslag Horse Escape Rit Laar 2020

Op zondag 4 oktober puzzelden 61 ruiters, menners en grooms op de opdrachten van de Horse Escape Rit Laar. Dat deden ze in teams. De teams reden een rit, deels door de Weerterbossen, waarbij op verschillende locaties opdrachten stonden opgesteld. Met kannen water moest een wipwap worden gekanteld, stokpaardjes moesten naar hun juiste stal worden gebracht, er moest met een mondkapje voor de ogen een traject worden gestapt en, als laatste, moesten de poorten van een doolhof worden gesloten. Door het juist oplossen van deze puzzels verzamelden de teams een 4-cijferige code waarmee ze op het eindpunt het slot konden openen. 

Vorig jaar viel de Horse Escape Rit letterlijk een beetje in het water door zware regenbuien en kou. Gelukkig viel er dit jaar nauwelijks een druppel. Veel fijner voor deelnemers en vrijwilligers natuurlijk die nu langer op de pauzeplekken bleven. Uiteraard wel op 1,5 meter afstand en in de buitenlucht. Vanwege de corona-maatregelen was de kantine gesloten, stonden veel puzzels dubbel opgesteld en vond er ook geen prijsuitreiking plaats. De teams konden op eigen tijd de rit en puzzels rijden en na afloop naar huis. 

Al bij al een geslaagde dag met enthousiaste feedback van de deelnemers. Mede dankzij het financiële steuntje in de rug van KNHS Mendistrict Zuid, afdeling recreatie, hebben we de Horse Escape Rit Laar van de grond gekregen, veel dank daarvoor. De organiserende verenigingen PSV Laar en Het Vurige Span kijken uit naar de volgende editie

16 november Algemene Ledenvergadering MDZ

Beste leden

De komende ledenvergadering zal op een andere manier gehouden worden dan we gewend zijn. Vanwege de Corona-pandemie is het onverantwoord om een fysieke bijeenkomst te houden. Landelijk is er voor gekozen om vergaderingen in een digitale vorm te houden. Uiteraard sluiten wij daar bij aan.

Binnenkort zullen wij u verder informeren op welke wijze u kunt deelnemen.

Met vriendelijke groet 

Wilfried Lempens – Voorzitter Mendistrict Zuid