18 maart Algemene Ledenvergadering

Maandagavond 18 maart is de eerste algemene ledenvergadering van dit jaar. Ook deze keer zijn we weer welkom bij Manege Meulendijks in Geldrop.

Op de agenda staat in ieder geval verkiezing van een nieuw bestuurslid. Dat wil zeggen, als we aanmeldingen krijgen om deze vacature te vervullen. Ook gaat er het een en ander veranderen in de (men)regelementen per 1 april. Ook hiervoor is ruimte om vragen te stellen.

We hopen natuurlijk op een grote opkomst en zien je graag op 18 maart.

klik hier voor de agenda

Jeugdmendag

Maandag 1 april, eerste Paasdag, vindt de eerste jeugdmendag van dit jaar plaats. We nodigen alle menners van 6 – 18 jaar uit om een leuke dag te beleven. Je hebt geen startkaart nodig en je hoeft ook geen wedstrijdervaring te hebben. Plezier maken en iets opsteken, daar draait het om! 

And the winner is…..

Winnaar Strijd Der Districten

We did it again! Na een spannende strijd waar het lange tijd gelijk opging mocht ons team afgelopen zondag toch, voor de 2e maal op rij de wisselbokaal, de titel en de eer mee terug naar het zuiden nemen.

Lees hier het verslag van de Strijd Der Districten (senioren)

Ons jeugdteam heeft zich ook van zijn beste kant late zien en wist in alle leeftijdscategorieën mooi mee te draaien in de uitslag. Voor sommige was het de eerste keer dat ze hier mochten rijden en de spanning was groot. Toch hielden ze allen het hoofd koel en wist iedereen het parcours netjes uit te rijden.

We zijn benieuwd wat ons jeugdteam volgend jaar gaat doen. Langs deze kant nogmaals de waardering voor het feit dat iedereen er, ondanks het vroege tijdstip, gewoon stond. Chapeau!

Cursus Hoofd hinderniswaarnemer

CURSUS:  HOOFDHINDERNIS WAARNEMER.

Zaterdag 3 februari en 17 februari.

LOKATIE: Manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6, Heeze.

 

PROGRAMMA: 3 febr.

9.30u inloop.(met koffie / thee)

10.00u elkaar voorstellen, regelgeving en hoe een hindernis te bemannen!

+/- 12.00u pauze (evt. lunch zelf meebrengen of bij Sjef voor aan de bar.)

13.00u bespreken voorvallen en cases.

+/-15.00u  afsluiting.

 

PROGRAMMA: 17 febr.

9.30u inloop.(met koffie / thee)

10.00u wat voor vragen zijn er naar voren gekomen?

11.00u naar men terrein. (cases beoordelen!) 

+/-12.00u pauze (zie 3 febr.)

 13.00u toets. Met allen nabespreking toets en evaluatie. 

Heb je nog vragen bel dan gerust:

06-12577029.

Er is ook vraag naar een opfris cursus, deze gaan we houden op een avond, heb je interesse geef je dan op via het District Zuid onder vermelding OPFRIS CURSUS.

We zien jullie graag op 3 en 17 febr.

Hein Verhofstad,

Wil Schellekens. 

Cursus Hoofd-hinderniswaarnemer

CURSUS HOOFD-HINDERNISWAARNEMER
Zonder vrijwilligers geen wedstrijdsport. Vaak wordt er aan voorbijgegaan hoe belangrijk zijn zijn om een wedstrijd mogelijk te maken.

Een onmisbare functie is die van Hoofd-hinderniswaarnemer. Om de wedstrijd eerlijk en veilig te laten verlopen zijn die op iedere hindernis nodig. Daarom bieden we begin 2024 weer de cursus “hoofd-hinderniswaarnemer” aan zodat alle verenigingen weer in staat zijn om de nodige waarnemers te vragen voor hun wedstrijd.

De data zijn 3 en 17 februari. Locatie wordt nog bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers maar zal zo centraal mogelijk in Brabant/Limburg zijn.
In eerste instantie hebben leden van mendistrict zuid voorrang maar ook leden uit de andere districten zijn welkom om zich aan te melden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: secretariaat@mendistrictzuid.nl
Vermeld hierin:
Naam, adres, woonplaats, telefoonnr en e-mail en evt lid van welke menvereniging.

Selectie Strijd Der Districten

28 januari 2024 mogen we onze titel gaan verdedigen in Ermelo en nemen we natuurlijk graag de meest enthousiaste, gedreven en succesvolste menners mee. Om je te selecteren voor de SDD tellen er dit jaar 5 wedstrijden mee. De beste 2 resultaten tellen. Start je met meerdere spannen in dezelfde rubriek, denk er dan aan dat alleen het resultaat van het eerst gestarte span telt! Dit omdat je anders voordeel hebt omdat je het parcours al kent.
Alle reglementen vind je hier
 
Zie hieronder het overzicht van alle wedstrijden, het Districtskampioenschap en de selectie voor de SDD
 
21-22 oktober Geldrop Hippique 
24-25-26 november Deurne 
9-10 december Boxtel – DK en tevens selectie SDD, bepalend bij ex aequo
6-7 januari Panningen 
13-14 januari Geldrop 
28 januari Ermelo 
 
Voor de 6 jeugdrijders geldt in eerste instantie dezelfde voorwaarde, echter behoudt het bestuur het recht om hier te beslissen om een team compleet te krijgen. Wil je als jeugdmenner meedoen, meld je dan aan via jeugd@mendistrictzuid.nl
 

Kampioenen gehuldigd tijdens ALV

Afgelopen maandag 27 november was de najaarsvergadering bij Manege Meulendijks. Het was goed om te zien dat er een mooie opkomst was van leden en verenigingen. Belangrijke zaken tijdens deze ALV waren onder andere:

  • Aftreden en herkiesbaar zijn van  bestuursleden
  • Huldiging van de kampioenen
  • Presentatie over de stichting jeugdmennen

Binnenkort staan de notulen online, voor nu feliciteren we graag nog eens de kampioenen!

27 november Algemene Ledenvergadering

Op maandagavond 27 november vindt de najaarsvergadering plaats. We zijn weer welkom bij Manege Meulendijks in Geldrop.

Naast de huldiging van de kampioenen van afgelopen seizoen zijn er ook weer aftredende bestuursleden. De eerste termijn van Mariëlle Lauwers (jeugd) en José Kuppens (secretariaat) zit erop. Beide zijn herkiesbaar maar natuurlijk staat we open voor nieuwe ideeën en is iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze mooie sport welkom om zich  verkiesbaar te stellen.

Dit kan door je aan te melden via secretariaat@mendistrictzuid.nl

De voorlopige agenda: klik hier

Notulen voorjaarsvergadering: klik hier