DK Minimarathon Boxtel

DK minimarathon Mendistrict Zuid in strak tempo verreden

Op zondag 12 december reisden 57 deelnemers af naar Manege De Langspier in Boxtel om deel te nemen aan de tweede minimarathon selectiewedstrijd, meetellend voor de Strijd der Districten. De wedstrijd was daarnaast ook het indoor districtskampioenschap van Mendistrict Zuid.

Het parcours werd verreden in de beide hallen met daartussen een versmalde doorgang. Andere jaren lag er een brugverbinding, maar het tijdsbestek was kort. De parcoursbouwer en de bouwploeg hadden een technisch parcours neergezet, om de deelnemers uit te dagen alles uit de kast te halen. In de goedgevulde rubrieken werd er met name in de tweede omloop hard gereden, wat te zien was aan de hoeveelheid strafpunten.

Stipte ringmeester van 84 jaar

De uitstekende organisatie, Menvereniging Aangespannen Ontspanning, had het gehele evenement coronaproof aangepast, en zowel in de wedstrijdpistes als in de kantine hielden de aanwezigen zich keurig aan de regels. Er was een strak tijdsschema opgezet om er voor te zorgen dat iedere deelnemer van de in totaal 114 starts kon rijden en was mede door de inmiddels 84 – jarige ringmeester Nico van de Broek erg geslaagd. Het bestuur van Mendistrict Zuid geeft een pluim aan zowel deelnemers als organisatie voor de keurig verlopen dag.

Joris Lauwers ‘strikes again’

De namen van de districtskampioenen zijn bekend, de jeugd was ook vertegenwoordigd in twee rubrieken maar helaas is hier geen districtskampioenschap in. maar wel twee prijswinnaars.  Joris Lauwers was in de rubriek jeugd 11 tot 23 jaar was wederom winnaar van de wisselbeker die op de komende ALV uitgereikt gaat worden, net zoals de overige prijswinnaars.

Jong en oud kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. Het lijkt het erop dat iedereen zich moeiteloos weet aan te  passen aan de bijzondere omstandigheden.
Op 9 januari vindt in Panningen de Grande Finale plaats van de selectie voor deelname aan de Strijd der Districten, die op 30 januari in Ermelo wordt verreden.

Alle kampioenen op een rij: 

Enkelspan pony
Kampioen Chantal vd Wijst
Reserve Brigitte Janssen
 
Tweespan pony
Kampioen Dennis Rijntjes
Reserve Eric Verloo
Meerspan pony
 
Kampioen Kenny Kanora
Enkelspan paard
 
Kampioen Marion Hanegraaf
Reserve Bert Berben
Tweespan paard
 
Kampioen Carlo Vermeulen
Reserve Marcel Marijnissen
 
De winnaars bij de jeugd
tot 10 jaar: Chelsea van Dijk
vanaf 11 jaar: Joris Lauwers
 
Alle prijswinnaars zullen op de voorjaarsvergadering van het Mendistrict gehuldigd worden!
 
Gefeliciteerd!

Districtskampioenschap Boxtel 11 – 12 december

Mendistrict Zuid is blij en tevreden dat het Menvereniging Aangespannen Ontspanning in Boxtel gelukt om een kampioenswaardige minimarathon te organiseren.

Het belang van deze minimarathon, die op 11 en 12 december in beide manegehallen verreden gaat worden is groot omdat de wedstrijd zowel het Districtskampioenschap als de tweede selectie voor de Strijd der Districten omvat.

De organisatie moet het evenement in een kort tijdsbestek onder scherpe coronarestricties indelen. Voor een goed verloop van de wedstrijd inclusief voldoende mogelijkheden om te verkennen, is het van groot belang dat de deelnemers de berichtgeving via e-mail goed in de gaten houden en opvolgen.

Er is geen prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen en ook het gezellig samenzijn na de wedstrijd is niet toegestaan. De huldiging zal plaatsvinden tijdens de voorjaarsvergadering van Mendistrict Zuid.

De derde en laatste selectiewedstrijd wordt georganiseerd door Menvereniging Peel en Maas op 9 januari in Panningen. Daarna is bekend welke menners mogen deelnemen aan de Strijd der Districten die op 30 januari plaatsvindt in Ermelo.

BELANGRIJK! ALV 15-11 DIGITAAL

Komende maandag is de Algemene Ledenvergadering. Helaas toch weer digitaal. Gelukkig kunnen we onze mooie (wedstrijd)sport blijven beoefenen dus daarmee vergeleken is dit een kleine opoffering. We hopen dat we onze leden toch in grote getalen mogen “zien”. Er staan belangrijke punten op de agenda dus jullie stem en mening is belangrijk!
 
Maandag vanaf 19.30u kun je inloggen. Om 20.00u start de vergadering. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een berichtje. Onderstaand de link naar de vergadering:
 
U bent uitgenodigd om deel te nemen aan een Microsoft Teams-vergadering
Titel: ALV Mendistrict Zuid15 november 2021
Tijd: maandag 15 november 2021 20:00:00 Midden-Europese standaardtijd

Agenda ALV 15-11-2021

Maandag 15 november mogen we – zolang de corona regels niet veranderen – elkaar eindelijk weer fysiek ontmoeten tijdens de 2e ALV van dit jaar. Er staan belangrijke punten op de agenda dus we hopen op een grote opkomst.

Ook vragen we nogmaals aandacht voor de openstaande vacatures voor verschillen (bestuurs)functies. Samen maken we Mendistrict Zuid, als vereniging. Vind je het belangrijk dat ook ons District blijft groeien, innoveren en faciliteren, dan ben je van harte welkom om ons bestuur te versterken. Een keer proefdraaien kan natuurlijk ook!

Meer info: mail dan naar: bestuur@mendistrictzuid.nl

Agenda 15 november

Data indoorkampioenschap en Strijd Der Districten

Na een jaar onderbreking mogen we dit jaar weer een Indoorkampioenschap organiseren. Ook de Strijd Der Districten gaat begint volgend jaar weer door!

De data van de selectie wedstrijden:

27 en 28 november Geldrop.

12 december Boxtel, hier vindt tevens het indoor kampioenschap 2021 plaats.

9 januari Panningen

De Strijd Der Districten vindt  plaats op 30 januari 2022. De beste 2 resultaten gelden tellen mee voor de selectie van de Strijd Der Districten

Algemene Ledenvergadering 15-11-2021

24 september 2021,

Beste leden van Mendistrict Zuid

Graag wil ik u uitnodigen voor onze Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op  15 November 2021 bij  Equestrian Centre de Peelbergen BV, Traversweg 5 in Kronenberg.

De agenda is zal via uw eigen vereniging verspreid worden en zal vanaf 25 oktober beschikbaar zijn op onze website https://mendistrictzuid.nl/.

Op dit moment willen wij u wijzen op enkele vacatures die in onze najaarsvergadering binnen het bestuur beschikbaar komen.

Portefeuillehouder recreatie, wordt op dit moment ingevuld door Henk Meijs (is aftredend en niet herkiesbaar)

Portefeuillehouder jeugd, wordt vervuld door Frank Vissers, samen met Mariëlle Lauwers. Frank Vissers is aftredend en niet herkiesbaar, Mariëlle zal de functie volledig voor haar rekening nemen.

Portefeuillehouder dressuur-vaardigheid en wedstrijdsport. Wordt op dit moment ingevuld door Michiel Klep. (aftredend en herkiesbaar).

Ook is een vacature ontstaan in onze afvaardiging in het Menforum.

Hein Verhofstad is aftredend en niet herkiesbaar.

Voor de vacatures portefeuillehouder recreatie en menforum lid kunnen kandidaten zich aanmelden bij het bestuur, schriftelijk of per email aan bestuur@mendistrictzuid.nl .

Aanmelding dient uiterlijk op 11 oktober binnengekomen te zijn bij het bestuur.

Vooruitlopend op het jaar 2022, ook dan zullen er twee vacatures ontstaan.

– Secretariaat, thans ingevuld door Dorethea van der Hulst (voorjaar aftredend en niet herkiesbaar)

– Voorzitter, thans ingevuld door Wilfried Lempens (najaar aftredend en niet herkiesbaar)

Met vriendelijke groet,

Voorzitter Mendistrict Zuid

Wilfried Lempens

KNHS kampioenschap SWM

Onder prachtige omstandigheden werd het KNHS kampioenschap afgelopen weekend in Blaricum verreden. Wij feliciteren als onze leden die daar een mooie wedstrijd hebben gereden en in het bijzonder:
 
Klasse L Enkelspan paard een 1e plaats voor Shirley Geraets – Moors
Klasse M Enkelspan paard een 1e plaats voor Arie Dibbits
Klasse L Tweespan paard een 2e plaats voor Michiel Klep
Klasse L Vierspan paard een 2e plaats voor Jonas Corten
Klasse L Enkelspan pony een 3e plaats voor Demi van Bree
Klasse M Tweespan pony een 3e plaats voor Giel vd Linden
Klasse L/M Vierspan pony een 1e plaats voor Chantal Brugmans

EK Jeugdmennen 2021

Nederlandse jeugd succesvol op EK jeugdmennen!

Inmiddels zijn alle jeugdmenners weer terug op Nederlandse bodem na een leuk en succesvol jeugd EK. Nederland die hier voor het eerst aan meedeed heeft een goede eerste indruk achter gelaten met maar liefst 10 podiumplekken, 2 Europees kampioenen en Nederlands team zilver!

Vanuit ons mendistrict waren we goed vertegenwoordigd. Veel indruk maakte Dirk Bastiaansen die met zijn pas 6-jarige pony Macho de marathon won en de 3e plek overall in de rubriek Young Drivers behaalde. Diezelfde plek was er voor Sam Couwenberg die na een verpletterende vaardigheid (eerste plaats) zich de 3e beste van Europa mag noemen.

Grootste opvaller was toch wel Jur Baijens die als individuele menner meeging in de categorie Junioren en daar op zeer bijzonder professionele wijze het Europees Kampioenschap op zijn naam wist te zetten.

Ook Jacco de Koning en Joris Lauwers wisten in de rubriek Children zich goed staande te houden en mooie prestaties neer te zetten die hebben bijgedragen aan het team zilver.

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie mooie prestaties

Geselecteerden Hippiade bekend

Ondanks de steeds wisselende mogelijkheden voor het rijden van selectiewedstrijden vanwege de maatregelen rondom Covid-19 hebben organisaties en menners het toch voor elkaar gekregen zich van hun beste kant te laten zien.

Hierdoor hebben we een mooie selectie kunnen maken van menners die vanuit ons district mogen gaan strijden om de titel tijdens de Hippiade.