25-26 mei Districtskampioenschap in Kronenberg

Vandaag in Kronenberg het districtskampioenschap van Mendistrict Zuid verreden. Ondanks de vele regen vrijdag lagen de terreinen er mooi bij en werd er zelfs nog gereden met een waterig zonnetje. Chapeau aan alle deelnemers voor het sportieve rijden.
 
Kampioenen en reservekampioen zijn geworden:
 
Klasse L Enkelspan Pony
Lars Verstegen kampioen
Ger Verstegen res.kampioen
 
Klasse M Enkelspan Pony
Demi van Bree kampioen
Jordy Reuvers res.kampioen
 
Klasse L Enkelspan Paard
Danny Geraerts kampioen
John Smeets res.kampioen
 
Klasse M Enkelspan Paard
Arie Dibbits kampioen
Tessa Jannink res. kampioen
 
Klasse L 2span Pony
Irma Teunissen kampioen
Jack van de Pas res.kampioen
 
Klasse M 2span pony
Giel van der Linden kampioen
Cristof Aerts res.kampioen
 
Klasse M 2span Paard
Tessa Jannink kampioen
Ferdy Melsen res.kampioen
 
Klasse Z 2span Paard
Erik Evers kampioen
Frank van der Doelen res.kampioen
 
Allen van harte gefeliciteerd!
Voor de volledige uitslag:

Jeugdmendag op maandag 1 april

Op maandag 1 april, 2e Paasdag, vindt op het oefenterrein van de Enclave Koetsiers (www.enclaveruiters.nl) de jeugdmendag van Mendistrict Zuid plaats.

Inmiddels is de dag vol en het programma gemaakt. Publiek is welkom voor een hapje en een drankje en kunnen de jeugd in actie zien tijdens de marathon en de vaardigheidtraining

PROGRAMMA JEUGDMENDAG

01-04-2024


TERREIN ENCLAVE KOETSIERS – BAARLE NASSAU
Beste jeugdmenners / grooms / ouders / verzorgers en belangstellenden


Jullie hebben je opgegeven voor de jeugdmendag en het is bijna zover. Op maandag 1 april hopen we jullie allemaal te zien op het clubterrein in Baarle Nassau. Deze dag staat in het teken van gezelligheid en leren met en van elkaar.
We hebben 2 menners met bergen ervaring bereidt gevonden om jullie op deze dag te voorzien van tips, uitleg en begeleiding zodat je nog meer plezier zult krijgen in de verschillende takken van de mensport. En of je nu fanatiek wedstrijden wilt (gaan) rijden of alleen meer plezier met je aanspanning, voor iedereen wordt dit een leuke, leerzame dag.


Er staan 2 onderdelen klaar:
Constance Groenenveld zal bij de vaardigheid uitleggen hoe belangrijk dressuurmatig rijden en trainen is. Dat een foutloze vaardigheid rijden niets te maken heeft met zo hard mogelijk gaan. Hoe je het beste kunt verkennen en waar je op moet letten. En natuurlijk is er meer dan voldoende tijd om dit ook in praktijk te brengen.
Constance heeft zowel nationaal als internationaal veel wedstrijd ervaring met 1 span paard en 2- en 4-span pony.
Sjoerd Lenssen gaat samen met jullie de marathon bekijken. Hoe verken je nu een hindernis, waar let je op en is kort ook altijd het snelst? Hij geeft uitleg over de keuze voor de verschillende lijnen en waarom er voor een eerste hindernis andere keuzes gemaakt kunnen worden dan voor een tweede of derde. Daarna is er ook weer meer dan voldoende tijd om onder zijn begeleiding te oefenen.


Sjoerd heeft veel ervaring met zo’n beetje alle pony-span soorten,tandem,- enkel-, dubbel-, en vierspanpony. Op verschillende kampioenschappen op het podium gestaan en vindt het leuk om jonge menners op weg te helpen.
DAGPROGRAMMA
We zijn met een leuke groep van 12 menners in verschillende leeftijden en hebben het volgende programma voor jullie. We willen echt om 10.00u starten, dus zorg dat je er op tijd bent. We beginnen zonder pony dus je hoeft geen rekening te houden met tijd om in te spannen.


10.00 – 10.45u verkennen
11.45 – 12.30 vaardigheid groep 1a + 1b / marathon groep 2a + 2b
12.30 – 13.00 Lunch met alle jeugdmenners (voorbegeleiders zijn er voldoende betaalbare lunchmogelijkheden in de kantine, de opbrengst is voor het jeugdmennen
13.00 – 13.45 verkennen
14.00 – 15.30 vaardigheid groep 2a + 2b / marathon groep 1a + 1b

18 maart Algemene Ledenvergadering

Maandagavond 18 maart is de eerste algemene ledenvergadering van dit jaar. Ook deze keer zijn we weer welkom bij Manege Meulendijks in Geldrop.

Op de agenda staat in ieder geval verkiezing van een nieuw bestuurslid. Dat wil zeggen, als we aanmeldingen krijgen om deze vacature te vervullen. Ook gaat er het een en ander veranderen in de (men)regelementen per 1 april. Ook hiervoor is ruimte om vragen te stellen.

We hopen natuurlijk op een grote opkomst en zien je graag op 18 maart.

klik hier voor de agenda

Jeugdmendag

Maandag 1 april, eerste Paasdag, vindt de eerste jeugdmendag van dit jaar plaats. We nodigen alle menners van 6 – 18 jaar uit om een leuke dag te beleven. Je hebt geen startkaart nodig en je hoeft ook geen wedstrijdervaring te hebben. Plezier maken en iets opsteken, daar draait het om! 

And the winner is…..

Winnaar Strijd Der Districten

We did it again! Na een spannende strijd waar het lange tijd gelijk opging mocht ons team afgelopen zondag toch, voor de 2e maal op rij de wisselbokaal, de titel en de eer mee terug naar het zuiden nemen.

Lees hier het verslag van de Strijd Der Districten (senioren)

Ons jeugdteam heeft zich ook van zijn beste kant late zien en wist in alle leeftijdscategorieën mooi mee te draaien in de uitslag. Voor sommige was het de eerste keer dat ze hier mochten rijden en de spanning was groot. Toch hielden ze allen het hoofd koel en wist iedereen het parcours netjes uit te rijden.

We zijn benieuwd wat ons jeugdteam volgend jaar gaat doen. Langs deze kant nogmaals de waardering voor het feit dat iedereen er, ondanks het vroege tijdstip, gewoon stond. Chapeau!

Cursus Hoofd hinderniswaarnemer

CURSUS:  HOOFDHINDERNIS WAARNEMER.

Zaterdag 3 februari en 17 februari.

LOKATIE: Manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6, Heeze.

 

PROGRAMMA: 3 febr.

9.30u inloop.(met koffie / thee)

10.00u elkaar voorstellen, regelgeving en hoe een hindernis te bemannen!

+/- 12.00u pauze (evt. lunch zelf meebrengen of bij Sjef voor aan de bar.)

13.00u bespreken voorvallen en cases.

+/-15.00u  afsluiting.

 

PROGRAMMA: 17 febr.

9.30u inloop.(met koffie / thee)

10.00u wat voor vragen zijn er naar voren gekomen?

11.00u naar men terrein. (cases beoordelen!) 

+/-12.00u pauze (zie 3 febr.)

 13.00u toets. Met allen nabespreking toets en evaluatie. 

Heb je nog vragen bel dan gerust:

06-12577029.

Er is ook vraag naar een opfris cursus, deze gaan we houden op een avond, heb je interesse geef je dan op via het District Zuid onder vermelding OPFRIS CURSUS.

We zien jullie graag op 3 en 17 febr.

Hein Verhofstad,

Wil Schellekens. 

Cursus Hoofd-hinderniswaarnemer

CURSUS HOOFD-HINDERNISWAARNEMER
Zonder vrijwilligers geen wedstrijdsport. Vaak wordt er aan voorbijgegaan hoe belangrijk zijn zijn om een wedstrijd mogelijk te maken.

Een onmisbare functie is die van Hoofd-hinderniswaarnemer. Om de wedstrijd eerlijk en veilig te laten verlopen zijn die op iedere hindernis nodig. Daarom bieden we begin 2024 weer de cursus “hoofd-hinderniswaarnemer” aan zodat alle verenigingen weer in staat zijn om de nodige waarnemers te vragen voor hun wedstrijd.

De data zijn 3 en 17 februari. Locatie wordt nog bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers maar zal zo centraal mogelijk in Brabant/Limburg zijn.
In eerste instantie hebben leden van mendistrict zuid voorrang maar ook leden uit de andere districten zijn welkom om zich aan te melden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: secretariaat@mendistrictzuid.nl
Vermeld hierin:
Naam, adres, woonplaats, telefoonnr en e-mail en evt lid van welke menvereniging.

Selectie Strijd Der Districten

28 januari 2024 mogen we onze titel gaan verdedigen in Ermelo en nemen we natuurlijk graag de meest enthousiaste, gedreven en succesvolste menners mee. Om je te selecteren voor de SDD tellen er dit jaar 5 wedstrijden mee. De beste 2 resultaten tellen. Start je met meerdere spannen in dezelfde rubriek, denk er dan aan dat alleen het resultaat van het eerst gestarte span telt! Dit omdat je anders voordeel hebt omdat je het parcours al kent.
Alle reglementen vind je hier
 
Zie hieronder het overzicht van alle wedstrijden, het Districtskampioenschap en de selectie voor de SDD
 
21-22 oktober Geldrop Hippique 
24-25-26 november Deurne 
9-10 december Boxtel – DK en tevens selectie SDD, bepalend bij ex aequo
6-7 januari Panningen 
13-14 januari Geldrop 
28 januari Ermelo 
 
Voor de 6 jeugdrijders geldt in eerste instantie dezelfde voorwaarde, echter behoudt het bestuur het recht om hier te beslissen om een team compleet te krijgen. Wil je als jeugdmenner meedoen, meld je dan aan via jeugd@mendistrictzuid.nl