Landelijke jeugdmendag, zaterdag 28 oktober

De vier Mendistricten hebben de handen ineen geslagen en organiseren gezamenlijk een landelijke jeugd-mendag in het midden van het land.

Op 28 oktober zijn alle jonge menners tussen de 8 en 21 jaar welkom op het Hippisch Verband in Putten. Iedereen, of je nu net begint met mennen of al veel ervaring hebt, is welkom voor een gezellige en leerzame dag.

Enkelspan, tweespan of vierspan, pony of paard … de enthousiaste instructeurs zijn van alle markten thuis. De jeugd krijgt namelijk dressuurles en minimarathonles van internationale mensport-toppers: enkelspanrijder Rudolf Pestman, tweespanrijder Stan van Eijk en vierspanrijder Bram Chardon.

Spelregels

Uiteraard zijn er enkele ‘spelregels’: zo is een groom van 18+ verplicht, evenals een cap en voor de minimarathon komt daar ook een bodyprotector bij. De kosten zijn 20 euro.

De jeugd heeft de toekomst, dus schrijf je snel in, maar in ieder geval vóór 19 oktober.

Training in Oirschot voor deelnemers SWM Kampioenschap

Save the date! Dit weekend in Neerijnen is de allerlaatste kans om te kwalificeren voor het KNHS kampioenschap SWM in Exloo. Na dit weekend weten we dus welke menners vanuit Zuid mogen strijden om de titel Nederlands Kampioen.

Natuurlijk zijn wij als district trots op alle menners die zich hebben weten te kwalificeren. Net als voor de Hippiade deelnemers organiseert het district voor hen een training ter voorbereiding op dit kampioenschap. Deze training vindt plaats op de terreinen waar de week daarvoor nog het WK ponymennen wordt gehouden. Een unieke kans dus om gebruik te maken van deze hindernissen en faciliteiten. Geselecteerden krijgen persoonlijk bericht, maar houdt de datum vast vrij:

Zaterdag 9 september

Trainers: Berry vd Bosch en Hein Verhofstad

Hippiade prijswinnaars 2023

Wij feliciteren de volgende prijswinnaars van de Hippiade 2023:
 
1-po B dressuur kampioen Kim Zuidema
1-Pa B dressuur 3e plaats Etienne Raeven
1-po M vaardigheid 3e plaats Chantal Schenkel
1-pa M vaardigheid 3e plaats John Smeets
1-pa Z vaardigheid 3e plaats Arie Dibbits
1-po sulki L vaardigheid reserve kampioen Angeline Steyvers
1-po L vaardigheid 6e prijs Melissa Kluitmans
1-pa L vaardigheid 3e plaats Sylvia Haerkens
1-pa L vaardigheid 5e plaats Ilse Kuenen
 
Namens het bestuur van mendistrict Zuid gefeliciteerd met deze prestaties.
 

Hatrocup wordt VDB Wisseltrofee

15 Jaar was de Hatrocup een begrip op de Hippiade Mennen. Het was de wissel trofee voor het best presterende district in de dressuur en vaardigheid op de Hippiade. Deze was in het leven geroepen op initiatief van Bert van den Hater wie de wissel trofee ieder jaar ondersteund heeft.


Na het overlijden van Bert van den Hater is in overleg met zijn familie besloten om in 2022 de laatste keer de Hatrocup uit te reiken. Wim de Groot heeft hierna de bokaal terug gegeven aan Marjan van den Hater. Hierbij is de familie bedankt voor al de jaren ondersteuning van deze cup.

De gezamenlijke districten zijn hierna op zoek gegaan naar een nieuwe sponsor voor deze trofee. Ook is er een andere berekening gekomen waardoor alle districten in aanmerking kunnen komen om deze nieuwe wissel-trofee te winnen:
Alleen rubrieken waar starts zijn vanuit alle districten tellen mee in de berekening.


Wij zijn blij dat we een nieuwe trofee kunnen presenteren, gesponsord door VDB Stables Berry en Claudia van den Bosch.
Wij hebben hun om een reactie gevraagd waarom ze deze wisseltrofee willen ondersteunen.


Aanvallen en plezier maken!
Dressuur en vaardigheid zijn twee belangrijke disciplines in de mensport. Dit vraagt veel training, geduld en doorzettingsvermogen van rijders, paarden en pony’s. Er wordt veel tijd aan besteed. Dit alles geldt ook voor de inzet van vrijwilligers en bestuursleden van de 4 districten. Zij steken er veel tijd en energie in, om zo de sport te kunnen verbeteren ten diensten van hun leden. De Hippiade is een mooie samenkomst van deze twee groepen en geeft zo een mooie strijd en meetpunt voor rijders en bestuursleden, om ook de strijd aan te gaan met de vier districten. Vandaar deze VDB-wisseltrofee, als stimulans en beloning voor de eindeloze inzet!


Veel succes en plezier namens,
Berry & Claudia van den Bosch