Algemene Ledenvergadering 15-11-2021

24 september 2021,

Beste leden van Mendistrict Zuid

Graag wil ik u uitnodigen voor onze Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op  15 November 2021 bij  Equestrian Centre de Peelbergen BV, Traversweg 5 in Kronenberg.

De agenda is zal via uw eigen vereniging verspreid worden en zal vanaf 25 oktober beschikbaar zijn op onze website https://mendistrictzuid.nl/.

Op dit moment willen wij u wijzen op enkele vacatures die in onze najaarsvergadering binnen het bestuur beschikbaar komen.

Portefeuillehouder recreatie, wordt op dit moment ingevuld door Henk Meijs (is aftredend en niet herkiesbaar)

Portefeuillehouder jeugd, wordt vervuld door Frank Vissers, samen met Mariëlle Lauwers. Frank Vissers is aftredend en niet herkiesbaar, Mariëlle zal de functie volledig voor haar rekening nemen.

Portefeuillehouder dressuur-vaardigheid en wedstrijdsport. Wordt op dit moment ingevuld door Michiel Klep. (aftredend en herkiesbaar).

Ook is een vacature ontstaan in onze afvaardiging in het Menforum.

Hein Verhofstad is aftredend en niet herkiesbaar.

Voor de vacatures portefeuillehouder recreatie en menforum lid kunnen kandidaten zich aanmelden bij het bestuur, schriftelijk of per email aan bestuur@mendistrictzuid.nl .

Aanmelding dient uiterlijk op 11 oktober binnengekomen te zijn bij het bestuur.

Vooruitlopend op het jaar 2022, ook dan zullen er twee vacatures ontstaan.

– Secretariaat, thans ingevuld door Dorethea van der Hulst (voorjaar aftredend en niet herkiesbaar)

– Voorzitter, thans ingevuld door Wilfried Lempens (najaar aftredend en niet herkiesbaar)

Met vriendelijke groet,

Voorzitter Mendistrict Zuid

Wilfried Lempens

KNHS kampioenschap SWM

Onder prachtige omstandigheden werd het KNHS kampioenschap afgelopen weekend in Blaricum verreden. Wij feliciteren als onze leden die daar een mooie wedstrijd hebben gereden en in het bijzonder:
 
Klasse L Enkelspan paard een 1e plaats voor Shirley Geraets – Moors
Klasse M Enkelspan paard een 1e plaats voor Arie Dibbits
Klasse L Tweespan paard een 2e plaats voor Michiel Klep
Klasse L Vierspan paard een 2e plaats voor Jonas Corten
Klasse L Enkelspan pony een 3e plaats voor Demi van Bree
Klasse M Tweespan pony een 3e plaats voor Giel vd Linden
Klasse L/M Vierspan pony een 1e plaats voor Chantal Brugmans

EK Jeugdmennen 2021

Nederlandse jeugd succesvol op EK jeugdmennen!

Inmiddels zijn alle jeugdmenners weer terug op Nederlandse bodem na een leuk en succesvol jeugd EK. Nederland die hier voor het eerst aan meedeed heeft een goede eerste indruk achter gelaten met maar liefst 10 podiumplekken, 2 Europees kampioenen en Nederlands team zilver!

Vanuit ons mendistrict waren we goed vertegenwoordigd. Veel indruk maakte Dirk Bastiaansen die met zijn pas 6-jarige pony Macho de marathon won en de 3e plek overall in de rubriek Young Drivers behaalde. Diezelfde plek was er voor Sam Couwenberg die na een verpletterende vaardigheid (eerste plaats) zich de 3e beste van Europa mag noemen.

Grootste opvaller was toch wel Jur Baijens die als individuele menner meeging in de categorie Junioren en daar op zeer bijzonder professionele wijze het Europees Kampioenschap op zijn naam wist te zetten.

Ook Jacco de Koning en Joris Lauwers wisten in de rubriek Children zich goed staande te houden en mooie prestaties neer te zetten die hebben bijgedragen aan het team zilver.

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie mooie prestaties