EK Jeugdmennen 2021

Nederlandse jeugd succesvol op EK jeugdmennen!

Inmiddels zijn alle jeugdmenners weer terug op Nederlandse bodem na een leuk en succesvol jeugd EK. Nederland die hier voor het eerst aan meedeed heeft een goede eerste indruk achter gelaten met maar liefst 10 podiumplekken, 2 Europees kampioenen en Nederlands team zilver!

Vanuit ons mendistrict waren we goed vertegenwoordigd. Veel indruk maakte Dirk Bastiaansen die met zijn pas 6-jarige pony Macho de marathon won en de 3e plek overall in de rubriek Young Drivers behaalde. Diezelfde plek was er voor Sam Couwenberg die na een verpletterende vaardigheid (eerste plaats) zich de 3e beste van Europa mag noemen.

Grootste opvaller was toch wel Jur Baijens die als individuele menner meeging in de categorie Junioren en daar op zeer bijzonder professionele wijze het Europees Kampioenschap op zijn naam wist te zetten.

Ook Jacco de Koning en Joris Lauwers wisten in de rubriek Children zich goed staande te houden en mooie prestaties neer te zetten die hebben bijgedragen aan het team zilver.

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie mooie prestaties