Districtskampioenschap SWM Schijndel

Hete dagen en strijd bij het district zuid kampioenschap SWM in Schijndel.

Schijndel was na twee jaren verplichte rust het decor voor de organisatie van het SWM district zuid kampioenschap. De menvereniging  DIO, door inspanning ontspannen, had deze periode aangegrepen om hun terreinen te verbeteren wat ook goed geslaagd was. Het dressuur terrein was nieuw aangelegd en lag korter bij het wedstrijdterrein en zag uit  als een billiard laken. Verschillende hindernissen werden vernieuwd en de grote waterhindernis werd verdeeld in twee hindernissen. welke bij deze weersomstandigheden goed van pas kwam. Enkele hindernissen waren technisch gebouwd welke ook voor verandering in de einduitslag zorgde.

Door inspannen ontspannen  is het credo van de menvereniging. De inspanningen van de deelnemers waren enorm maar ook van de  vele vrijwilligers die deze hete dag moesten trotseren met  behulp van extra parasols en verkoeling hetgeen een uitdaging was maar ook heir waren er gelukkig geen problemen. Chapeu voor hun volharding

Daar het weekeind geteisterd werd door extreme hitte hadden de jury leden de toegestane tijd met twee minuten verlengd dit om geen problemen tijdens de veterinaire controlle te krijgen wat ondanks een felle strijd in de marathon resulteerde in een probleemloze controlle van de paarden en pony’s. Tijdens de marathon was er extra toezicht op het welzijn van de deelnemers.

 

Bij de enkelspan Pony’S -L lag na de dressuur 43.00 de leiding ruim in handen van Ilse Voermans-Thielen en na de vaardigheid die voor de L-rijders erg technisch was en  nam Demi van Bree de leiding over die ze nogmaals verstevigde na een sterke gereden marathon.

Bij de enkelspan Pony-M was het en klinkende overwinning van Dirk Bastiaansen

In meerdere klassen was het na de dressuur stuivertje wisselen met de nr twee bij de enkelspan paarden klasse L wist Kees Vorstenbosch met zijn nieuw jong paard een ruime winst tijdens de dressuur  te behalen maar kon nipt de aanstormende Marleen van Straaten van zich afhouden.

In de hoogste klasse enkelspan paard-Z had Berry van de Bosch na een matige dressuur de laatste plaats behaald maar wist zich na het verrijden van een sterke vaardigheid en marathon toch de overwinning te behalen.

De tweespan Pony’s was en overwinning voor Dexter Biersteker  en was op de hielen gezeten door Giel van der Linden die tweede werd maar wel als  district kampioen gehuldigd kon worden.

In de rubriek van de 2 span paarden L had Stephan Rops ruim de leiding daar de jeugdige deelnemer Niels Vermeulen zoals hij al zelf aangaf een matige dressuur gereden te hebben maar deze knokte zich terug na een sterk rijdende marathon en behaalde de tweede plaats.

De 4span pony-M/Tanden rubriek was samengevoegd , het was een genot om te zien hoe vakkundig deze deelnemers hun span door de technische hindernissen loodste maar moesten toch het hoofd buigen voor de sterk rijdende tandem rijder Nick Gaens