DK Minimarathon Boxtel

DK minimarathon Mendistrict Zuid in strak tempo verreden

Op zondag 12 december reisden 57 deelnemers af naar Manege De Langspier in Boxtel om deel te nemen aan de tweede minimarathon selectiewedstrijd, meetellend voor de Strijd der Districten. De wedstrijd was daarnaast ook het indoor districtskampioenschap van Mendistrict Zuid.

Het parcours werd verreden in de beide hallen met daartussen een versmalde doorgang. Andere jaren lag er een brugverbinding, maar het tijdsbestek was kort. De parcoursbouwer en de bouwploeg hadden een technisch parcours neergezet, om de deelnemers uit te dagen alles uit de kast te halen. In de goedgevulde rubrieken werd er met name in de tweede omloop hard gereden, wat te zien was aan de hoeveelheid strafpunten.

Stipte ringmeester van 84 jaar

De uitstekende organisatie, Menvereniging Aangespannen Ontspanning, had het gehele evenement coronaproof aangepast, en zowel in de wedstrijdpistes als in de kantine hielden de aanwezigen zich keurig aan de regels. Er was een strak tijdsschema opgezet om er voor te zorgen dat iedere deelnemer van de in totaal 114 starts kon rijden en was mede door de inmiddels 84 – jarige ringmeester Nico van de Broek erg geslaagd. Het bestuur van Mendistrict Zuid geeft een pluim aan zowel deelnemers als organisatie voor de keurig verlopen dag.

Joris Lauwers ‘strikes again’

De namen van de districtskampioenen zijn bekend, de jeugd was ook vertegenwoordigd in twee rubrieken maar helaas is hier geen districtskampioenschap in. maar wel twee prijswinnaars.  Joris Lauwers was in de rubriek jeugd 11 tot 23 jaar was wederom winnaar van de wisselbeker die op de komende ALV uitgereikt gaat worden, net zoals de overige prijswinnaars.

Jong en oud kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. Het lijkt het erop dat iedereen zich moeiteloos weet aan te  passen aan de bijzondere omstandigheden.
Op 9 januari vindt in Panningen de Grande Finale plaats van de selectie voor deelname aan de Strijd der Districten, die op 30 januari in Ermelo wordt verreden.

Alle kampioenen op een rij: 

Enkelspan pony
Kampioen Chantal vd Wijst
Reserve Brigitte Janssen
 
Tweespan pony
Kampioen Dennis Rijntjes
Reserve Eric Verloo
Meerspan pony
 
Kampioen Kenny Kanora
Enkelspan paard
 
Kampioen Marion Hanegraaf
Reserve Bert Berben
Tweespan paard
 
Kampioen Carlo Vermeulen
Reserve Marcel Marijnissen
 
De winnaars bij de jeugd
tot 10 jaar: Chelsea van Dijk
vanaf 11 jaar: Joris Lauwers
 
Alle prijswinnaars zullen op de voorjaarsvergadering van het Mendistrict gehuldigd worden!
 
Gefeliciteerd!