Jeugdmendag op maandag 1 april

Op maandag 1 april, 2e Paasdag, vindt op het oefenterrein van de Enclave Koetsiers (www.enclaveruiters.nl) de jeugdmendag van Mendistrict Zuid plaats.

Inmiddels is de dag vol en het programma gemaakt. Publiek is welkom voor een hapje en een drankje en kunnen de jeugd in actie zien tijdens de marathon en de vaardigheidtraining

PROGRAMMA JEUGDMENDAG

01-04-2024


TERREIN ENCLAVE KOETSIERS – BAARLE NASSAU
Beste jeugdmenners / grooms / ouders / verzorgers en belangstellenden


Jullie hebben je opgegeven voor de jeugdmendag en het is bijna zover. Op maandag 1 april hopen we jullie allemaal te zien op het clubterrein in Baarle Nassau. Deze dag staat in het teken van gezelligheid en leren met en van elkaar.
We hebben 2 menners met bergen ervaring bereidt gevonden om jullie op deze dag te voorzien van tips, uitleg en begeleiding zodat je nog meer plezier zult krijgen in de verschillende takken van de mensport. En of je nu fanatiek wedstrijden wilt (gaan) rijden of alleen meer plezier met je aanspanning, voor iedereen wordt dit een leuke, leerzame dag.


Er staan 2 onderdelen klaar:
Constance Groenenveld zal bij de vaardigheid uitleggen hoe belangrijk dressuurmatig rijden en trainen is. Dat een foutloze vaardigheid rijden niets te maken heeft met zo hard mogelijk gaan. Hoe je het beste kunt verkennen en waar je op moet letten. En natuurlijk is er meer dan voldoende tijd om dit ook in praktijk te brengen.
Constance heeft zowel nationaal als internationaal veel wedstrijd ervaring met 1 span paard en 2- en 4-span pony.
Sjoerd Lenssen gaat samen met jullie de marathon bekijken. Hoe verken je nu een hindernis, waar let je op en is kort ook altijd het snelst? Hij geeft uitleg over de keuze voor de verschillende lijnen en waarom er voor een eerste hindernis andere keuzes gemaakt kunnen worden dan voor een tweede of derde. Daarna is er ook weer meer dan voldoende tijd om onder zijn begeleiding te oefenen.


Sjoerd heeft veel ervaring met zo’n beetje alle pony-span soorten,tandem,- enkel-, dubbel-, en vierspanpony. Op verschillende kampioenschappen op het podium gestaan en vindt het leuk om jonge menners op weg te helpen.
DAGPROGRAMMA
We zijn met een leuke groep van 12 menners in verschillende leeftijden en hebben het volgende programma voor jullie. We willen echt om 10.00u starten, dus zorg dat je er op tijd bent. We beginnen zonder pony dus je hoeft geen rekening te houden met tijd om in te spannen.


10.00 – 10.45u verkennen
11.45 – 12.30 vaardigheid groep 1a + 1b / marathon groep 2a + 2b
12.30 – 13.00 Lunch met alle jeugdmenners (voorbegeleiders zijn er voldoende betaalbare lunchmogelijkheden in de kantine, de opbrengst is voor het jeugdmennen
13.00 – 13.45 verkennen
14.00 – 15.30 vaardigheid groep 2a + 2b / marathon groep 1a + 1b