Strijd Der Districten, we did it!

Zondag 29 januari 2023! Een geweldige afsluiting van een lange dag die ook nog eens beloont werd met het kampioenschap!

Om 08.00 uur waren de jeugdmenners er al om het parcours te verkennen, zich te hijsen in de witte jassen van zuid en te strijden voor wat ze waard waren. Stuk voor stuk toppers die netjes (daar houden we van) gereden hebben en een heel mooi resultaat hebben neergezet. Met slechts 3 punten verschil wisten zij de eer hoog te houden en een 2e plaats te bereiken. Gefeliciteerd!

‘s Middags was het de beurt aan de senioren, de tribunes stroomde vol en daarmee ook de gezelligheid en sfeer. De aanwezige leden van het bestuur hebben hun best gedaan om iedereen te helpen waar nodig, maar de meeste doorgewinterde menners wisten precies hoe of wat.

Na de enkelspanmenners stonden we op een gelijk aantal punten met District Oost, het hing dus af van de meerspan menners. Bij de dubbelspan pony’s wist vooral Sam Couwenberg 2x haar pony’s strak en snel rond te sturen daarbij geholpen door haar topgroom die zich niet liet verleiden om zijn eigen district (oost) op voorsprong te brengen. Bij de dubbelspan paarden wist Carlo Vermeulen wederom wat hij moest doen en reed strak 2x naar de snelste tijd.

Het echte spektakel begon bij de vierspan pony’s en ook de spanning liep hier op. Het zou er om hangen. Op de tribunes werd als druk gerekend wie op welke plaats moest eindigen om de overwinning voor zuid binnen te harken. En een spektakel werd het. Kenny legde de lat direct hoog door een snelle eerste manche, Nick wilde de eerste manche te graag en liet 3 ballen rollen. Maar ook Marike Hammink van Oost had even een kleine oponthoud waardoor de tijden toch dicht bij elkaar bleven.

De uiteindelijke einduitslag was dan ook met minimale verschillen: Eline Geurts op 1 met 250,04 sec. Marike Hammink op 2 met 250,85 sec en Nick Weytjens op 3 met 250,90 sec. Maar het was genoeg op Zuid aan de overwinning te helpen dus mochten wij de eer en de wisselbeker mee naar huis nemen.

Alle menners, groot en klein bedankt voor jullie inzet en bijdrage!

Districtskampioenschap in Kronenberg

Op 1 februari gaat de inschrijving voor het DK Zuid open!

Hoewel we er met deze temperaturen misschien nog niet aan denken, maar het outdoorseizoen staat alweer voor de deur en de eerste inschrijvingen zijn open. Dit jaar is het Districtskampioenschap Samengesteld voor Zuid op de mooie terreinen van Grandorse in Kronenberg. Een geliefde wedstrijd en locatie bij velen dus wees er op tijd bij met inschrijven om zeker te zijn van een startplek.

Inschrijven via Mijn KNHS

Afvaardiging Strijd Der Districten

Op 29 januari in Ermelo barst de Strijd Der Districten los!
 
Afgelopen maanden hebben vele fanatieke menners gestreden om een startbewijs en na de laatste wedstrijd in Panningen hebben we de balans opgemaakt volgens de regels die op deze pagina staan (https://mendistrictzuid.nl/?p=984)
Wij feliciteren:
EPO
Dirk Bastiaansen
Jordy Reuvers
2PO
Sam Couwenberg
Erik Verloo
4PO
Nick Weytjens
Kenny Kanora
EPA
Jack Lamers
Peter Zegers
2PA
Carlo Vermeulen
Johan van Hooijdonk
 
We zijn trots op het jeugdteam wat we hebben kunnen samenstellen en die de toekomst van onze mooie sport vertegenwoordigen:
Chelsea van Dijk (10 jaar) EPO
Jacco de Koning (14 jaar) EPO
Joris Lauwers (15 jaar) EPO
Ilse Kuenen (17 jaar) EPA
Niels Vermeulen (17 jaar) 2PO
Job Steijvers (18 jaar) 1PO
 
De volledige uitslagen vind je hier.
 
De deelnemers ontvangen nog aanvullende informatie maar we willen vast melden dat deelnemers (witte) truien en/of jassen krijgen om in te rijden en we roepen supporters op om allemaal in het wit te komen!